Elämän epäsäännöllisyys kaikilla osa-alueilla oli viimeisten vuosien aikana saanut kilot kerääntymään tasaisesti joka puolelle vartaloani, ja sekä fyysinen että psyykkinen hyvinvointini oli aika kehnoa. Olin lopen kyllästynyt olooni ja kun eräänä syksyisenä päivänä kuulin, että tuttavani Tiina opiskeli personal traineriksi, päätin hetken miettimisen jälkeen ottaa häneen yhteyttä. Tuntui, että aika oli sopiva elämänmuutokselle ja koin, että tarvitsen nyt ryhtiä elämääni. Sovimme Tiinan kanssa ensimmäisen tapaamisen muutaman päivän päähän ja niin aloin odottaa jännityksellä elämäni ensimmäistä PT-tapaamista!

Ihan aluksi pohdimme yhdessä, millaisiin elämäntapamuutoksiin olin valmis, millaiset tavoitteet asetamme ja miten ne on mahdollista saavuttaa. Tiina laati minulle sekä ravinto- että liikuntaohjelman, joita aloin noudattaa välittömästi. Aluksi tutustuimme yhdessä kuntosaliin ja sen laitteisiin, ja lähdimme liikkeelle hyvin maltillisesti ja kevyesti. Kuuntelin kehoani ja opettelin vähitellen uutta elämäntyyliä.

Uuteen elämäntyyliin oli yllättävän helppo sopeutua ja vähitellen tuloksia alkoikin jo näkyä. Vointini parani sekä fyysisesti että psyykkisesti ja peilikuvani alkoi miellyttää yhä enemmän ja enemmän. Tiinan ja lähipiirini tsemppauksella oli suuri merkitys tulosten saavuttamiseen ja kehittymiseen.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että panostaminen omaan hyvinvointiin kannatti! Yhteistyö Tiinan kanssa on ollut mutkatonta ja helppoa, ja olen saanut häneltä paljon hyviä vinkkejä ja ohjeita tähän uuteen elämäntyyliini.
– Laura

 

Hain työpaikkani kautta Trainer4You:n valmennukseen, johon sitten pääsinkin. Tapaamisia tähän valmennukseen kuului neljä, kolmen kuukauden aikana. Ensimmäisessä tapaamisessa keskusteltiin tavoitteista ja toiveista, tehtiin kehonkoostumusmittaus sekä kuntotesti. Näiden pohjalta Tiina teki minulle treeniohjelman. Toisella tapaamisella kävimme salilla ohjelman ja tekniikan läpi. Kolmas tapaaminen oli aerobinen ohjaus. Viimeinen tapaaminen olikin loppuarviointi, sama kuntotesti kun alussa ja kehonkoostumusmittaus.

Tärkein tavoitteeni oli löytää urheilun takaisin elämääni, mikä myös toteutui. Mutta yksi tavoitteistani oli painonputoaminen. Jo viimeiseen tapaamiseen mennessä tiesin painoni nousseen ja kauhukseni kehonkoostumusmittaus näytti lähes kaikkien arvojen huonontuneen. Keskusteltuamme hetken syykin selvisi, ruokavalio oli täysin pielessä. Näin ollen päätin jatkaa Tiinan kanssa ravinto-ohjauksen merkeissä. Tämän palvelun ostin suoraan Tiinalta. Tavoitteeksi laitettiin normaali ns. loppuelämän ruokavalio ja maltillinen painonpudotus.

Ateriarungon ja ohjeet säännöllisen ruokailurytmin toteuttamiseen saatuani tajusin kuinka paljon saankaan syödä kun vaan syön oikeanlaista ruokaa. Tähän ravinto-ohjaukseen kuului myös viikoittainen raportointi mitä ei ollut ensimmäisten kuukausien aikana.

Nyt takana on ravinto-ohjuksen alkamisesta pari kuukautta. Paino on pudonnut maltillisesti joka viikko. Iso merkitys on sillä että raportoin joka viikko urheilusuoritukseni ja fiilikseni Tiinalle ja saan asiantuntevaa ja kannustavaa palautetta takaisin.
– Mari

 

Pääsin työpaikkani kautta kolmen kuukauden kuntovalmennukseen, jossa tapasimme Tiinan kanssa neljä kertaa. Alkukartoituksen jälkeen sain viikottaisen liikunta ohjelman omien voimavarojeni mukaan. Kävimme yhdessä mm. kuntosaliohjelman läpi valitsemallani kuntosalilla, jossa opin tekemään liikkeet oikein Tiinan opastuksella. Kuukausien saatossa yleiskuntoni kohosi sekä oloni, ryhtini ja olemukseni oli parempi.

Minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta, ylipainoa ja ikää lähemmäksi 50v, jotka yhdessä huonon lihaskuntoni takia tuottivat vaikeuksia esimerkiksi laihtumiseen.   

Kolmen kuukauden jälkeen päätin jatkaa Tiinan kanssa ravinto-ohjauksen parissa. Keskustelimme silloisista ruokatottumuksistani jolloin totesin, että pielessä ovat aika pahasti. Tiina loihti minulle uudet ruokailuohjeet huomioiden kilpirauhasen vajaatoiminnan.

Ruokavaliomuutos oli yllättävän helppoa.  Muistan alkuaikoina kuinka päivittelin, että taasko pitää syödä. Tietysti oma asennoituminen vaikuttaa jokaiseen asiaan. Kiloja lähti karisemaan niin, että silloinen kilpirauhaslääkitys piti muuttaa pienemmäksi, luonnollisesti hoitavan lääkärini kautta. Tiinan kanssa viikoittainen viestittely motivoi jatkamaan eteenpäin.

Itse en ajatellut tätä kaikkea laihdutuskuurina vaan elämäntapamuutoksella, jolla saan itselleni terveempiä vuosia eteenpäin.Ainut mikä itseäni kaduttaa on se, etten tajunnut heti alusta lähtien ottaa mukaan ravinto-ohjausta kun aloitin Tiinan kanssa yhteistyön.

Kiitos Tiina, kevyemmästä ja parempikuntoisesta minästä. Muistelen lämmöllä meidän nauruja yhteistyötä tehdessämme mm. kuntosalilla.
– Katri